Categorii

Dantela la Metru

Dantela este o țesătură fină și ușoară și un material deosebit de apreciat și căutat. Datorită texturii sale elegante, dantela este potrivită pentru crearea rochiilor de ocazie și a altor articole vestimentare, însă poate fi folosită și pentru confecționarea produselor homemade.

Pe site-ul nostru veți găsi bandă de dantelă la metru, dantelă elastică, dantelă croșetată de bumbac, brodată, dantelă chantilly și dantelă pe tulle, ideale pentru crearea rochiilor de ocazie. Produsele noastre sunt disponibile în diverse culori. Aveți de ales între dantelă neagră la metru, dantelă albă la metru, dar și alte culori precum ivoire, bej, sau diferite nuanțe de roz.

Dantela pentru rochii

Dantela pentru rochii este preferata tuturor, mai ales acelor care doresc o rochie deosebită de ocazie sau de mireasă. Însă dantela dă viață articolelor vestimentare de orice fel.

Modelele de dantelă din site-ul nostru sunt: dantelă croșetată de bumbac, dantela Chantilly, dantelă la metru brodată sau dantelă pe tulle. Dintre toate tipurile disponibile, dantela chantilly este cea mai fină și mai elegantă, însă și modelele brodate cu diverse aplicații și cele pe tulle câștigă cu brio la capitolul eleganță și pot fi alease ca model de dantelă pentru rochii unicat.

Idei rochii de mireasă din dantelă

Cauți inspirație pentru rochii de mireasă din dantelă. Vezi mai multe idei aici.

Rochii din dantela neagră

dantela la metru

Rochii din dantela albă

dantela

Rochii de mireasă dantelă

dantela oentru rochii
Cum se fabrică dantela?

Dantela este o țesătură obținută printr-un meșteșug antic. Dantela autentică era executată manual din fire subțiri de ață împletite între ele fără alte stofe de fundal, cu goluri reprezentând ochiuri largi. Astăzi, dantela la metru se obține în foarte multe moduri.
- dantela cu acul, care este cea cusută cu ac și ață
- dantela tăiată obținută prin extragerea firelor din țesături și cu umplerea golurilor cu broderii
- dantela cu ciocănele executată prin înnodarea, răsucirea și legarea firelor atașate de ciocănelele de pe o pernă
- dantela cu panglică – folosește o panglică ca ornament, iar în golurile ornamentului se cos broderii și dantele cu ciocănele
- dantela croșetată este cea obținută cu acele de croșetat și ață
- dantela împletită – cea tricotată cu andrele

Materialele folosite pentru obținerea dantelei au variat de-a lungul timpului de la mătase, in, bumbac, fibre sintetice, la aur, argint și cupru, folosite în perioada de aur pentru obținerea dantelei venețiene.

Există nenumărate legende despre originea dantelei, dar este unanim acceptată Veneția ca centru al acestui meșteșug. Una din cele mai cunoscute legende este cea a unei neveste care își aștepta iubitul de foarte mult timp și a început să coasă modelul unui coral pe care acesta i l-a lăsat amintire, creând astfel prima dantelă.

Pentru rochii și alte articole vestimentare deosebite, te-ar putea interesa și alte produse din Merceria Saturn