Dantela Brodata

Dantela brodată este o dantelă confecționată folosind acul. Pe site-ul nostru vei găsi bandă dantelă brodată metraj pentru rochii și alte articole vestimentare, cu modele elegante de broderie cu flori și aplicații cu ștrasuri sau perle, precum și dantelă brodată cu pietre sau mărgele.

Cum se face dantela brodată

În prezent există mai multe tehnici pentru a obține acest tip de dantelă. Însă, în trecut, singurele echipamente și materiale folosite pentru a obține dantela brodată erau un ac, un fir pentru a coase sute de ochiuri mici și o foarfecă.

Dantela brodată pentru rochii își are originea în secolul XVI-lea în Italia și se obținea prin tehnica Reticello. Acestă tehnică este considerată punctul de mijloc în evoluția dantelei de la broderie la dantelă. Pentru a coase un reticello se scoteau din teșătură anumite fire iar golurile erau întărite prin cusături de fundal sau broderii transparente. De la broderiile transparente pe fundal, tehnica a evoluat și astfel s-a creat metoda punto in aria, care nu mai are un fundal textil, ci este lucrat pe un fundal rigid (hartie sau piele) care ulterior se scoate și astfel se obtine o dantela.

Chiar dacă există și alte tipuri de dantele ce pot fi făcute mult mai rapid sau prin tehnici mai ușoare, mulți designeri consideră că dantela brodată este cea care ridică dantelăria la nivel de artă.

Aceasta este disponibilă în mai multe culori: neagră, albă, roz sau chiar dantelă brodată metraj roz.