Fermoare

Cauți fermoare? Avem fermoare de o calitate excelentă, în diverse forme, mărimi și culori, fermoare profesionale ce oferă longevitate articolelor vestimentare.

În merceria Merceria Saturn  vei găsi fermoar la metru, fermoare metalice sau de plastic, fermoare mari pentru geacă sau rochii, fermoar detașabil.

Un fermoar este un dispozitiv de încheiat articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, genți, portofele sau oricare două margini de material textil. Fermoarul este format din două rânduri de dinți de plastic sau metal care sunt proiectați să se împletească și unească printr-un glisor, astfel încât să unească materialul de care sunt atașate cele două rânduri. Glisorul conține un canal în formă de Y care deplasându-se de-a lungul celor două rânduri de dinți îi poate închide, astfel încât să unească materialul de care sunt atașate cele două rânduri sau poate separa dințișorii și astfel va separa cele două rânduri și implicit și materialele de care sunt atașate acestea. 


Fermoarul a fost inventat în anul 1913, fiind brevetat de Gideon Sunback și era denumit “dispozitiv de fixare”, însă multe alte invenții de dinainte au contribuit la inventarea fermoarului așa cum îl știm astăzi. Primul versiune a fermoarului a fost patentată de Elias Howe, inventatorul mașinii de cusut, în anul 1851. Produsul lui Howe funcționa cu niște clești mici care se montau pe laturile externe ale hainelor și trebuiau uniți manual printr-o sfoară, însă acesta a abandonat produsul și 40 de ani mai târziu inventatorul Whitcomb L. Judson a început patentarea unui dispozitiv similar cu una din fete cu cleme care se montau perfect pe niste piese speciale de pe o alta latură și era folosit pentru închiderea cizmei și pentru descălțare.

Acesta a continuat în a dezolva acest sistem până a ajuns la un dispozitiv cu cateva extensii de metl unite manual pentru încheierea încălțărilor. Sunback a fost cel care a îmbunățățit dispozitivul, iar B. Goodrich este cel care îi dă mai târziu numele de fermoar. 

Treptat, fermoarele au devenit indispensabile și în ziua de astăzi le folosim la aproape toate obiectele vestimentare.

Prețul inițial a fost: 52.36 lei.Prețul curent este: 45.00 lei. TVA INCLUS
Prețul inițial a fost: 54.15 lei.Prețul curent este: 44.99 lei. TVA INCLUS
Prețul inițial a fost: 77.35 lei.Prețul curent este: 64.99 lei. TVA INCLUS
Prețul inițial a fost: 139.23 lei.Prețul curent este: 120.00 lei. TVA INCLUS

Fermoarul a fost inventat în anul 1913, fiind brevetat de Gideon Sunback și era denumit “dispozitiv de fixare”, însă multe alte invenții de dinainte au contribuit la inventarea fermoarului așa cum îl știm astăzi.

Primul versiune a fermoarului a fost patentată de Elias Howe, inventatorul mașinii de cusut, în anul 1851. Produsul lui Howe funcționa cu niște clești mici care se montau pe laturile externe ale hainelor și trebuiau uniți manual printr-o sfoară, însă acesta a abandonat produsul și 40 de ani mai târziu inventatorul Whitcomb L. Judson a început patentarea unui dispozitiv similar cu una din fete cu cleme care se montau perfect pe niste piese speciale de pe o alta latură și era folosit pentru închiderea cizmei și pentru descălțare. Acesta a continuat în a dezolva acest sistem până a ajuns la un dispozitiv cu cateva extensii de metl unite manual pentru încheierea încălțărilor. Sunback a fost cel care a îmbunățățit dispozitivul, iar B. Goodrich este cel care îi dă mai târziu numele de fermoar. 

Treptat, fermoarele au devenit indispensabile și în ziua de astăzi le folosim la aproape toate obiectele vestimentare.

Recomandari fermoare

Fermoar la metru

Fermoare metalice

Fermoare mari - detașabile

Cum repari un fermoar?
  • Glisorul fermoarului merge cu dificultate - Se freacă fermoarul cu săpun sau cu o lumanare pe dinti, dupa care se inchide si se deschide fermoarul de mai multe ori până acesta își reia cursul normal. 
  • Fermoar geacă lărgit, care nu se mai inchide - Se trage glisorul la baza gecii si se strange usor cu un cleste.
  • Cheița glisorului se rupe - Aceasta poate fi înlocuită cu un inel de chei 

Link extern: https://www.instructables.com/HOW-TO-FIX-A-ZIPPER-NO-REPLACE/?linkId=75371699

Te-ar putea interesa și alte produse Mercerie Saturn