Franjuri

Cauți franjuri pentru rochii, articole vestimentare deosebite, ori pentru perdele sau draperii?

Pe site-ul nostru ai multe opțiuni pentru franjuri la metru: franjuri mărgele, cu lanțuri de ștrasuri, pietre sau sticlă, benzi franjuri perdele sau pentru draperii, franjuri aurii pentru întrebuințări diverse și multe alte tipuri de franjuri care oferă un look aparte articolelor vestimentare.

Culori disponibile: argintiu, auriu, alb, negru sau culori foarte vii și atrăgătoare, disponibile mai ales la franjurii din poliester: roșu, albastru, verde, galben, portocaliu, diverse nuanțe de roz.

Despre franjuri

Franjurii sunt firele de bumbac, mătase sau lanțuri care atârnă unul lângă altul ca ornament. Îi folosim la marginea unei fețe de masă, la rochii deosebite, pe geci sau alte articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte. 

Atunci când au apărut, aceștia au fost folosiți ca o modalitate de a preveni deșirarea bucăților de țesătură taiate fără a fi tivite. Firele de bătătură erau îndepărtate, iar firele de urzeală erau răsucite sau împletite pentru a preveni desfășurarea țesăturilor. În trecut majoritatea franjurilor erau făcuți din lână, pe când acum întâlnim franjuri lungi sau scurți la metru din bumbac, mătase, in și chiar benzi de franjuri cu lanțuri de pietre (Franjuri Argintii cu Lanțuri Ștrasuri Terminatii Pietre Rotunde – Mercerie Online | Accesorii mercerie | Mercerie Saturn (mercerie-saturn.ro)

Prețul inițial a fost: 50.00 lei.Prețul curent este: 40.00 lei. TVA INCLUS
Prețul inițial a fost: 59.99 lei.Prețul curent este: 50.00 lei. TVA INCLUS

Istoria franjurilor

Franjurii sunt vechi de 5000 de ani și s-au găsit dovezi ale existenței acestora din vremea Mesopotamiei.

Epoca de aur pentru franjuri a fost acum mai bine de un secol. Marea lor intrare în lumea modei a lor a fost în anii 1920, o dată cu stilul flapper, unde rochiile cu franjuri erau foarte la modă și nelipsite din peisajul serilor de cabaret.

Au fost și la modă, dar au avut și perioade în care au fost considerați demodați.

După succesul rochiilor cu franjuri din 1920, franjurii au devenit demodați și marea lor revenire a venit în 1950 la apariția jachetelor de piele cu franjuri purtate chiar și de Elvis Presley. 

Trendul hippie din anii ‘60 a făcut franjurii să devină iar populari. Yves Saint Laurent a creat două colecții în anul 1967, iar foarte multe celebrități au purtat articole vestimentare cu franjuri în acea perioadă. 

În anii ‘90 stilul cowboy a făcut franjurii să revină în trend  și a reușit să integreze franjurii în piese vestimentare emblematice precum cizmele cowboy.

Franjurii au devenit faimoși în timp și au avut multiple utilizări chiar și în afara lumei modei. Putem folosi franjuri la metru pentru perdele, draperii, steaguri, epoleți ori covoare.  Ștergarul românesc este unul din cele mai cunoscute articole românești cu franjuri.

Produse pentru cele mai populare articole vestimentare cu franjuri

Rochie cu franjuri

Haine cu franjuri din pietre

Jachete cu franjuri

Te-ar mai putea interesa si alte produse Mercerie Saturn